Groot aanbod drukt prijs oliezaden

De prijs van oliehoudende zaden zakt. In Duitsland brengt koolzaad tussen de 285 tot 307 euro per ton op.

Dergelijke lage prijzen zijn in jaren niet gezien. De grote oogst in de EU drukt de prijs. Op de termijnmarkt in Parijs sloot het eerstaflopende termijncontract (november) maandag op €324,75 per ton koolzaad. Dat is €3,25 lager dan vrijdag. Ook in Canada zakte de termijnnotering voor koolzaad.

De prijs van sojabonen zit eveneens in de mineur. En ook dat komt door de grote oogst die de wereld verwacht. Vooral de VS gaat straks veel sojabonen van het land halen. Volgens het ministerie van landbouw (USDA) staat 70 procent van alle percelen sojabonen in de VS er goed of uitstekend bij. Dat is weliswaar 1 procentpunt lager dan vorige week, maar het is nog steeds één van de beste waarderingen voor sojabonen van de laatste twintig jaar. De prijsindex voor sojabonen van de International Grains Council (IGC) daalde maandag naar 249 punten. De index is gebaseerd op spotnoteringen in de VS, Brazilië en Argentinië. De index zakte de laatste week naar het laagste niveau in een jaar.

De prijzen voor koolzaad en sojabonen worden ook nog eens gedrukt door palmolie. Maleisië heeft grotere voorraden dan gedacht. Op de beurs in de hoofdstad Kuala Lumpur daalde de prijs voor palmolie naar het laagste niveau in een jaar. Gezien het grote aanbod aan oliezaden zijn op korte termijn geen prijsstijgingen te verwachten.

Bron: Boerderij

Koolzaad, sojameel en sojabonen

Als Introducing Broker voor BinckBank bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in koolzaad. Om in dit product te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen, waaronder sojabonen en sojameel. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd