Krimp koolzaad door verbod zaadbehandeling

Omdat zaadbehandeling met middelen uit de neonicotinoïdengroep niet meer mag, zal het areaal koolzaad in de Europese Unie sterk krimpen. Dat zegt boeren koepelorganisatie Copa-Cogeca in een persverklaring.

Voorzitter Arnaud Rousseau van de werkgroep oliezaden van Copa-Cogeca spreekt zijn zorg uit over de situatie. Hij verwacht in Duitsland een miljoen ton minder koolzaad door de maatregel. In het Verenigd Koninkrijk kan de teelt met 40 procent krimpen volgens hem.

De werkgroepvoorzitter verwacht ook schade in met name zomerkoolzaad door insectenvraat. Volgens Rousseau is er geen alternatief middel beschikbaar. Verder stelt hij dat doelstellingen voor het aandeel biologische brandstof moeilijker haalbaar zijn. Voor definitieve areaalcijfers is het nog te vroeg, omdat de zomerkoolzaad nog niet compleet gezaaid is in heel Europa, zegt Rousseau.

Koolzaad, sojameel en sojabonen

Als Introducing Broker voor BinckBank bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in koolzaad. Om in dit product te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen, waaronder sojabonen en sojameel. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd