Stijgende olieprijs trekt koolzaad mee

De ruwe olieprijzen trekken de koolzaadnoteringen mee omhoog. Het akkoord dit weekend tussen Opec-landen en niet-Opec-landen prikkelt de olieprijs.

De olieprijzen zijn gestegen tot het hoogste punt in 17 maanden, nadat een groep van de grootste producenten in de wereld overeen zijn gekomen om de productie van olie te verminderen.
Toch regen in Argentinië
De koolzaadnotering steeg begin deze week op de termijnmarkt in Parijs naar €413 per ton (februaricontract). Eind vorige week daalde de koolzaadprijs nog naar €409,50 per ton door zorgen over droog weer in Argentinië. Bij gebrek aan nieuwe impulsen trok dat de koolzaadprijs ietwat omlaag. Ondertussen zijn de zorgen over droogte in Argentinië weggeëbd omdat regen is gevallen.

Schommelende prijzen sojabonen
De prijzen van sojabonen schommelen heen en weer op de IGC sojabonenprijsindex. De opwaartse beweging komt doordat China grote hoeveelheden sojabonen uit de Verenigde Staten blijft afnemen. Het mogelijke droge weer in Argentinië, nummer twee sojaproducent in de wereld, stuwde ook de verkopen van sojabonen. Dat komt omdat Argentijnse telers het gewas voor oogst 2017 nog inzaaien. Aan de andere kant staat de sojaprijs onder druk omdat de oogst in Brazilië bijna van start gaat, wat nadelig is voor de Amerikaanse export. Brazilië is de grootste producent van sojabonen. De belangrijkste sojabonen regio Mato Grosso verwacht een lokale recordoogst van 30,5 miljoen ton sojabonen.
Prognose: koolzaadprijzen stijgen.
Bron Boerderij

 

Koolzaad, sojameel en sojabonen

Als Introducing Broker voor BinckBank bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in koolzaad. Om in dit product te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen, waaronder sojabonen en sojameel. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd