Nedersoja breekt opbrengstrecord

3 okt 2017 Oliezaden

De opbrengst van Nedersoja varieert tot nu toe van 3,4 tot 4 ton per hectare. Daarmee lijkt het erop dat die teelt een opbrengstrecord breekt.
Met de stijgende opbrengst wordt soja een nog serieuzer alternatief voor de graanteelt in Nederland, stelt Agrifirm. Daarnaast is dit seizoen gebleken dat soja een sterk en betrouwbaar gewas is door zijn overlevingscapaciteit bij droogte.

Vorige week heeft Agrifirm de eerste Nedersoja ingenomen, afkomstig van de Brabantse zandgronden. De bonen zijn mooi van kleur en hebben een mooie maat. Dat beeld ziet de coöperatie ook terug bij de andere geoogste partijen. De sojabonen zijn goed rijp en het vochtpercentage is rond de 16 procent, wat prima is om zonder beschadigingen vlot te kunnen oogsten.

Klimaatzone
Nederlandse soja wordt geteeld in alle gebieden van Nederland, van Zeeland tot Groningen. In de verschillende delen van Nederland zijn op basis van de klimaatzone verschillende rassen uitgezaaid. Zo zijn er in Limburg rassen uitgezaaid die een middenvroege rijping laten zien, terwijl in Noord-Nederland de vroege rassen worden geteeld.

Bron Nieuwe Oogst

Koolzaad, sojameel en sojabonen

Als Introducing Broker voor BinckBank bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in koolzaad. Om in dit product te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen, waaronder sojabonen en sojameel. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd