'Op termijn 2.500 hectare sojabonen in Nederland'

3 feb 2016 Oliezaden

Agrifirm Plant gaat samenwerken met Alpro, producent van voedingsmiddelen op basis van soja. Alpro wil meer soja uit Europa gaan verwerken. Het bedrijf vindt dat duurzamer dan de import van soja. In 2020 wil Alpro 5.000 ton sojabonen afnemen. Daar is ongeveer 2.500 hectare voor nodig.


Agrifirm Plant startte enkele jaren geleden een sojaproject met als doel een interessant gewas voor de Nederlandse akkerbouwers te ontwikkelen. Vorig jaar is 170 hectare sojabonen geteeld, zegt relatiemanager Arco Amperse van Agrifirm Plant. "De samenwerking met Alpro is een belangrijke stap om dat doel te realiseren. Alpro wordt de belangrijkste afnemer van sojabonen die in de pool van Agrifirm worden geteeld."

Alpro realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer €500 miljoen. Het bedrijf verwerkt alleen soja, die niet genetisch is gemanipuleerd. Dit jaar komt meer dan de helft van de soja uit Europa. Agrifirm Plant heeft via het sojaproject ervaring met de teelt van sojabonen in Nederland. Ook heeft de coöperatie de beschikking over de benodigde faciliteiten voor opslag, droging en reiniging van de sojabonen
Bron Boerderij

 

Koolzaad, sojameel en sojabonen

Als Introducing Broker voor BinckBank bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in koolzaad. Om in dit product te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen, waaronder sojabonen en sojameel. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd