Sojapoolprijs Agrifirm € 502,50 per ton

13 apr 2016 Oliezaden

De poolprijs van Agrifirm voor sojabonen met een maximale premie voor kwaliteit, is voor oogst 2015 uitgekomen op € 502,50 per ton. Vijftig boeren teelden in 2015 soja voor de coöperatie. De soja wordt grotendeels verwerkt in het hoogste segment voor menselijke voeding.

 


Agrifirm Plant is onlangs een samenwerking gestart met Alpro om de afzet goed te organiseren en de sojateelt verder te ontwikkelen. De coöperatie verwacht dat dit een goede basis is voor ontwikkeling van de teelt. Er zijn volgens Agrifirm goede resultaten geboekt, maar er is ook nog veel ruimte voor verbetering in de teelt.

Samen met Wageningen UR en het Belgische onderzoeksinstituut ILVO onderzoekt Agrifirm de soja teelt. Het is de bedoeling om ervaring te bundelen en te delen. Voor telers is een programma ontwikkeld om de ontwikkeling en het delen van kennis te stimuleren, meldt Agrifirm.

'Ondanks de lage sojaprijzen op de wereldmarkt, is er een grote meerwaarde voor deze gegarandeerd niet-genetisch gemodificeerde soja. Ook de Nederlandse herkomst maakt het voor afnemers extra interessant om deze zogenaamde Nedersoja te verwerken en daarom worden er premies betaald ten opzichte van de wereldmarkt.' Agrifirm zegt verder dat voorlopige calculaties uitwijzen dat met een prima opbrengst en kwaliteit, een mooie plus ten opzichte van zomergraan is te maken.

Tekst: Jorg Tönjes
Bron: Akkerwijzer

Koolzaad, sojameel en sojabonen

Als Introducing Broker voor BinckBank bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in koolzaad. Om in dit product te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen, waaronder sojabonen en sojameel. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd