Areaal met AM-besmetting na daling vorig jaar weer toegenomen

Het areaal dat een besmetverklaring voor aardappelmoeheid heeft, is vorig jaar na een daling in 2016 weer toegenomen. Dat blijkt uit het rapport Rapport fytosanitaire signaleringen 2017 van de NVWA.


De NVWA heeft vorig jaar 1.748 hectare besmet verklaard, in 2016 was dat 1.476 hectare. In de jaren daarvoor schommelde dat rond 1.600 hectare. Het aantal percelen met een besmetting steeg van 644 in het vorige bemonsteringsjaar naar 730 vorig jaar. In deze groep zitten ook 8 percelen (in totaal 28 hectare) die besmet zijn verklaard nadat aardappelverwerkende bedrijven hier tarragrond hadden gestort.
In opdracht van de NVWA heeft de NAK de survey vorig jaar in twee delen gesplitst: consumptie- en zetmeelaardappelen. Deze aanpassing komt voort uit de opmars van virulente populaties in het zetmeelaardappelgebied, die een bedreiging vormen voor de AM-beheersing. In deze categorie is op 19 percelen een besmetting met AM gevonden. In 11 hiervan gaat het om besmettingen met opvallend hoge aantal cysten in de monsters van 400 ml per hectare
Bron Akkerwijzer

 

Beursnoteringen

Advertentie

 

Contractspecificaties

Contractgrootte: 25 ton
Handelstijden: 10.00 - 16.00u
Contractmaanden april, juni,
november
Min.prijsverschil €0,10  (€25)
Notering: € per 100 kg

 

Klik hier voor de
volledige contractspecificaties

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Weersverwachtingen in Noord-West Europa