Eerste veildag Thoolse primeuraardappelen op 12 juni

 

Het nieuwe aardappelseizoen gaat weer beginnen. Op dinsdag 12 juni a.s. start  het veilen van de Thoolse primeuraardappelen: de Alvantho.

Ondanks het natte en koude voorjaar kan de veilingklok volgende week toch weer al gaan draaien. Dit is dan slechts 5 dagen later dan vorig jaar. We verwachten de aanvoer van Doré, Premiére, Frieslander en wellicht ook Eigenheimer. Tijdens de eerste veiling zal de opbrengst van het eerste kistje wederom worden geschonken aan een goed doel.
De kwaliteit lijkt goed en de smaak is als vanouds. De aardappelen worden aangeboden in de bekende zwarte plastic kist met een vulgewicht van 20 kg. Verder kunnen er ook aardappelen in consumenten verpakking, kartonnen doosjes met 3 kilo inhoud, op bestelling geleverd worden. De verse aardappelen zijn nog niet huidvast.

De Alvantho aardappelen zijn gecertificeerd als "Erkend Streekproduct". Product met als herkomst Tholen en maatschappelijk verantwoord geteeld en verwerkt, mag het keurmerk "Zeker Zeeuws Streekproduct" voeren.

Van het totale aanbod gaat ca. 50-55% via de veilingklok. Het overige deel zal zijn weg vinden via bemiddeling. De bemiddelaar onderhoud nauw gezette contacten met de kleinverpakkers zodat het Thoolse product ook in de schappen van de supermarkten te vinden is. We praten dan over een huidvast product wat wasserij geschikt is. Dat zal dus pas na 1 juli zijn.

Bron:AGF

Beursnoteringen

Advertentie

 

Contractspecificaties

Contractgrootte: 25 ton
Handelstijden: 10.00 - 16.00u
Contractmaanden april, juni,
november
Min.prijsverschil €0,10  (€25)
Notering: € per 100 kg

 

Klik hier voor de
volledige contractspecificaties

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Weersverwachtingen in Noord-West Europa