'Opleving' aardappeltermijnmarkt zet niet door

12 jan 2018 Aardappelen update

De ‘opleving’ van de aardappeltermijnmarkt in de eerste helft van deze week was niet bestendig. De fysieke markten blijven lusteloos met noteringen van diverse referentiemarkten, voor de EEX Potato Index, die onveranderd of lager noteerden, met uitzondering van Duitsland.
Afgelopen dinsdag werd de verlaging van PCA/Fiwap voor Bintje, 1,00-2,00 (-0,50) euro nog terzijde geschoven. Maar donderdag kwam PotatoNL ook met een verlaging. De middenprijs voor categorie I en II kwam uit op 4,875 (-0,125) euro.  Het blijft dus kommer en kwel voor de industrieaardappelen maar voor enige ‘opwinding’ zorgt het ras Agria’s.  Ook dit ras kampt dit jaar met de kwaliteit. De bovenkant van de noteringen van de langbewaarders wordt gevormd door Agria’s. Dit komt ook terug in de prijsvorming van de EEX Potato Index, die donderdag onveranderd noteerde, 3,80 euro. België en Frankrijk brengen alleen noteringen in van Bintje en Fontane en noteerden deze week respectievelijk 2,68 (-0,32) en 2,80 (=) euro. Duitsland en Nederland hebben een breder pallet aan prijzen onder andere Agria’s en noteerden deze week respectievelijk 4,96 (+0,41) en 4,69 (-0,06) euro.
Volume wordt er wel gedraaid in de export naar diverse bestemmingen. Weliswaar voor kleine prijzen maar er is tenminste actie.

© De Vries & Westermann B.V.
 

 

Beursnoteringen

Advertentie

 

Contractspecificaties

Contractgrootte: 25 ton
Handelstijden: 10.00 - 16.00u
Contractmaanden april, juni,
november
Min.prijsverschil €0,10  (€25)
Notering: € per 100 kg

 

Klik hier voor de
volledige contractspecificaties

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Weersverwachtingen in Noord-West Europa