Poll: Geen krachtenbundeling aardappelketen à la België

De Nederlandse akkerbouwers zien niks in het voorbeeld van België waar de aardappelketen de krachten in een aparte brancheorganisatie gaat bundelen. Dit blijkt uit de reacties op de poll op Akkerwijzer.nl. Hier stond afgelopen week de stelling ‘Specifieke krachtenbundeling Belgische aardappelketen goed voorbeeld voor Nederland’ online.


Het merendeel (76 procent) van de stemmers is het oneens met de stelling. Volgens de meeste akkerbouwers (53 procent) hebben de telers en verwerkers elkaar wel nodig, maar zijn de belangen tegenstrijdig. Van de aardappeltelers die oneens-stemmen, geeft 13 procent te kennen dat ze zich helemaal niet willen binden. En ruim 10 procent vindt dat de zaakjes met PotatoNL en BO Akkerbouw hier al goed geregeld zijn.
Eens-stemmers
Van de 24 procent van de stemmers die het wel met de stelling eens zijn, ziet 13 procent een specifieke krachtenbundeling als noodzakelijk. Anders raakt Nederland achterop, zeker als het onderzoek en innovatie betreft. Ruim 5 procent verwacht betere prijzen als er meer consensus binnen de keten is. Een zelfde percentage vindt het jammer dat het opgeheven Productschap Akkerbouw hierin geen rol meer kan spelen.
Nieuwe poll: gemeenteraadsverkiezingen
Bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen kiest meer dan de helft van de boeren het liefst voor kandidaatraadsleden met een agrarische achtergrond. Dat blijkt uit een enquête van Agrio. Stemt de akkerbouwer ook altijd op een boer? Klik hier om te stemmen op de nieuwe poll op Akkerwijzer.nl
Bron Akkerwijzer

 

Beursnoteringen

Advertentie

 

Contractspecificaties

Contractgrootte: 25 ton
Handelstijden: 10.00 - 16.00u
Contractmaanden april, juni,
november
Min.prijsverschil €0,10  (€25)
Notering: € per 100 kg

 

Klik hier voor de
volledige contractspecificaties

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Weersverwachtingen in Noord-West Europa