Franse tarwekwaliteit gunstig voor de export

9 aug 2018 Granen update

De euro verliest weer terrein ten opzichte van de dollar en staat op 1.1450. De lagere koers van de euro is gunstig voor de Europese export. FranceAgrimer verlaagde in haar laatste prognose de productie in Frankrijk maar de kwaliteit van de tarwe is goed met een proteïne gehalte boven 11,5%. De Franse tarwe zal zeker weer competitiever worden op de internationale markt. In de vorige campagne heeft Frankrijk afzet verloren ten gunste van Rusland. Dit seizoen kampt Rusland met de kwantiteit maar ook de kwaliteit staat onder druk als gevolg van regen tijdens de oogst.
Met een gebrek aan ‘vers‘ nieuws opereerden de termijnmarkten de laatste twee dagen hoofdzakelijk zijwaarts. De fysieke spotmarkten zijn prijshoudend met een positieve uitschieter voor Australië  waar in een paar dagen de noteringen met  17 $/ton  steeg tot 278 $/ton voor tarwe 10,5% . De graanmarkten lijken even geparkeerd te zijn in afwachting van de publicatie van het maandelijkse Wasde-rapport door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) vrijdag a.s.
Volgens het Duitse DRV (Bauernverband) is de Duitse graanoogst het laagst in 24 jaar na de droge en warme periode waardoor de oogsten schade opgelopen hebben. De graanoogst valt terug tot 36.3  mln. ton . De wintertarwe valt  bijna 20% terug tot 19.2 min. ton. De zusterorganisatie DBV voorspelde vorige week een wintertarwe productie van 18 mln. ton.
Zuid-Amerika maakt de positieve uitzindering voor de granen. In het algemeen zijn de groeiomstandigheden goed. Rosario Grains  Exchange verwacht voor 2018/19 een record oogst  voor tarwe (21 mln. ton) en mais (45,5 mln. ton) mede door een uitbreiding van het areaal.

© De Vries & Westermann B.V.

 

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd