G20 brengt stemming in de grondstofmarkten

4 dec 2018 Granen update

Op de G20 in Buenos Aires hebben China en de VS een staakt-het-vuren voor de komende 3 maanden afgesproken. Deze half bemoedigende uitkomst werd door de beurzen positief opgevat. Zowel de financiële- als de grondstofmarkten  noteerden in de plus. Chicago noteerde met name voor de sojabonen fors hoger.
Niettemin zijn de fundamentele waarden van de graanmarkten niet veranderd. De focus blijft  voor de Europese en de Noord-Amerikaanse tarwemarkt gericht op de ontwikkeling van de export. Beide markten presteren onvoldoende op de exportmarkten. De wekelijkse Amerikaanse exportdata (certificering)  was 472.655 ton (+ 64% hoger dan vorige week en + 15% ten opzichte van dezelfde week een jaar geleden). Maar de totale export, sinds het begin van dit seizoen op 1 juni, is 10,58 miljoen ton en dat is 17% lager dan een jaar geleden.
Volgens de Europese Commissie bedroeg Europese export dit seizoen, vanaf 1 juli,  6,4 miljoen ton. Het gemiddelde van de laatste 3 jaren is 9,3 miljoen ton.
Europa kijkt met enige spanning naar de Russische blokkade van de Straat van Kertsj. Maar het lijkt er inmiddels op dat de Oekraïense toegang tot zijn havens aan de Azov Zee, weer gedeeltelijk is hersteld.
De internationale handelsprijzen hadden de afgelopen week een goedprijshoudend karakter met een gemiddelde stijging van 4 $/ton.
 

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd