Graanmarkten zijwaarst in afwachting van WASDE

11 sep 2017 Granen update

De graanmarkten opereerden, aan het begin van de nieuwe week, overwegend zijwaarts in afwachting van publicatie door de USDA van het maandelijkse WASDE-rapport, dinsdag 12 september.
WASDE zal naar verwachting niet schokkend zijn. Voor tarwe wordt een verdere upgrade van de Russische productie verwacht maar daar kan een downgrade van de Australische productie tegenover staan. Australië had in het seizoen 2016/17 nog een recordoogst van 35 miljoen ton. Door het te droge en warme weer komt volgens ABARAS de productie voor deze campagne niet verder dan 21,64 miljoen ton en daarmee de laagste van de afgelopen 8 jaar.
Voor maïs wordt een lagere VS-yield verwacht, maar mondiaal wordt de balans waarschijnlijk niet echt opgeschud.
De Europese markt blijft het gevecht met de wisselkoersen voeren. De stijgende eurokoers blijft een frustratie voor de export. Uit de Franse havens wordt hoofdzakelijk tarwe verscheept met bestemming Algerije. De enige boot die verscheept is naar Egypte ligt ook nog onder controle als gevolg van vervuiling met blauwmaanzaad en een weigering dreigt.

Matif tarwe september €149,00 (-€1,00)
Matif tarwe december €159,50 (=)
Rouen fysiek €151.50 (-€0.25)
JB © De Vries & Westermann B.V.

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd