Granen vlak door gebrek aan nieuwe input

6 nov 2018 Granen update

De nieuwe week voor de granen begon rustig. Zonder fundamentele wijzigingen bleven de markten onveranderd.  De aandacht gaat uit naar de exportontwikkelingen.  Maar de Export Inspections (VS) was 327k ton en bleef onder de target tussen 350k-500k ton.  De tarwe-export uit de VS staat op het laagste niveau sinds het seizoen 2003/2004. De beurzen wachten op het maandelijkse WASDE-rapport van donderdag a.s.  Met name de productie- en exportcijfers van Rusland, die nog steeds muteren,  kunnen de markten opschudden.
Echter zolang de exportactiviteiten tegen vallen zal het een anker zijn voor een voorwaartse prijsbeweging.  Het zelfde geld voor de Europese markt.
Meer dan welkom is de verwachte neerslag in West-Europa  voor de ontwikkeling van de wintergranen. Maar Centraal en Oost Europa krijgt nog geen regen en ook daar is neerslag broodnodig.
De Europese maismarkt blijft onder druk door de enorme hoge import. Met name Oekraïne brengt grote volumes naar de West-Europese havens. Het zet de Europese maïsprijs onder druk. Op de termijnmarkt van Matif is het prijsverschil voor de spotmaanden van tarwe en mais  €32 p/t. Een jaar geleden was het verschil €10-15 p/t.

 

 

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd