Grootste graanbedrijf Europa brengt 200 miljoen euro op

13 apr 2018 Global Commodities

Het Roemeense bedrijf Agricost Braila, het grootste graanboerderij in het land en in Europa, is aangekocht door de Al Dahra-groep uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Agricost exploiteert zo'n 56.000 hectare van de meest vruchtbare grond in Roemenië, op het eiland Great Braila, en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 86 miljoen euro.

Het bedrijf heeft voor het land een langjarig huurcontract met de Roemeense staat. Zo kan Al Dahra ongeveer 200 miljoen euro betalen voor Agricost, zo melden Roemeense media.

Abu Dhabi
De Al Dahra-groep uit Abu Dhabi exploiteert ongeveer 200.000 hectare in eigendom en huur. Het bedrijf kijkt zorgvuldig naar gebieden met gunstige klimatologische omstandigheden, toegang tot irrigatiewater en bodemvruchtbaarheid. Het bedrijf heeft onder andere grond in de Verenigde Staten, Europa en Afrika.

Al Dahra is onderdeel van de Al Ain Holding, opgericht door Sheikh Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 1 miljard dollar.
Bron Nieuwe Oogst

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd