Meer dan 1 miljoen ton tarwe in tenders verhandeld

10 jan 2019 Granen update

De tarwe-export staat deze week volop in de spotlights. Tenders waren het belangrijkste verhaal van de dag, met vier afgesloten op woensdag en nog een aantal op de rol  lopende deze week.
Meer dan 1 miljoen ton tarwe is in tenders verhandeld. Een positief cijfer in het nieuwe jaar waarbij de Russische tarwe domineerde in de verkoop aan Egypte terwijl Argentinië, Frankrijk en de VS allemaal zouden hebben verkocht aan Algerije.

GASC domineerde de stemming en er was een korte golf van opwinding in de markt. Het zag er naar uit dat de verkoop van Amerikaanse tarwe in Egypte mogelijk was  en zelfs de terugkeer van Franse tarwe werd geopperd. Nadat de vracht was toegewezen  was Rusland echter de enige  leverancier in deze tender.
Uiteindelijk kocht GASC een totaal van 415.000 ton voor  249,56 $/t  FOB (geleverd voor 264,91$/t). Een bescheiden stijging van 1,01 $/t ten opzichte van de voorlaatste tender in december.
Algerije sloot ook een tender en kocht 550.000 ton tarwe tegen een prijs van 261,80 $/t geleverd, wat meer dan 10 $/t hoger is dan de tender aan het einde van november.

Ondanks de positieve exportdata stond Euronext (Matif) iets onder druk doordat de euro, sinds oktober, tot de hoogste niveau noteerde. De beleidsmakers van de Amerikaanse Federal Reserve willen de renten geleidelijk verder verhogen. President Trump is tegen een verhoging. De tegenstijdigheden is een van de oorzaken van de bewegelijke monetaire koersen.

 

 

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd