Niet elke uienteler heeft grofte en kilo’s

14 sep 2018 Global Commodities

Uien zijn aardig aan de prijs. Er is vooral schaarste in de grove uien.
De uienprijzen liggen op een hoog niveau. Met name grove uien zijn schaars. De bandbreedte van uien op de beurs in Emmeloord ligt tussen € 17 en € 30 per 100 kilo. Op die beurs stijgt deze week ook de notering voor fijnere uien flink. De stemming onder telers is heel vast. Uien worden niet zomaar verkocht.

 

Goede uien zijn duur
Kwalitatief goede en grove uien zijn wel te vinden, maar daar moet wel de portemonnee voor worden getrokken. Telers die de hoogste prijs ontvangen hebben de grofste uien, maar niet iedereen heeft de kilo’s of de grofte. Daardoor zitten er veel verschillen in de markt.

Het aanbod is bij hoge prijzen niet heel groot waardoor verwerkers en verpakkers voorzichtig zijn met inkopen. De afzet loopt prima door, al zijn de fijnere maten lastiger te slijten. Exporteurs proberen daarom om bij een bestelling grof ook andere maten te verkopen.

Omdat niet aan de vraag kan worden voldaan, neemt Engeland bijvoorbeeld meer Spaanse uien af
De baalprijzen zijn vorige week dan weer iets gestegen. Dat is te merken omdat buitenlandse kopers deze week wat meer aftasten.

Sommige landen kijken ondertussen naar alternatieven. Zo worden mondjesmaat Chinese uien in Azië verkocht. De kwaliteit van deze uien is wisselend, maar is niet minder dan de Nederlandse en de Chinese uien hebben wel de grofte. Omdat er niet aan de vraag kan worden voldaan, neemt Engeland bijvoorbeeld meer uien uit Spanje af.

Prognose: stijgende prijzen.
Bron Boerderij

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd