Parijs maakt pas op de plaats

9 jul 2018 Granen update

 

De markt in Parijs kon de vaste stemming van vorige week niet doortrekken en maakte pas op de plaats. Aanvankelijk kreeg de markt de steun van de scherpe opleving in Chicago jl. vrijdag. Het hele graancomplex inclusief soja liet een technisch herstel zien. Na het weekend werd deze stemming niet gecontinueerd en moest ook Parijs weer een stapje terug doen. Ook een zwakkere dollar en een vastere  euro hielpen de stemming in Parijs niet. Anderzijds wordt het steeds duidelijker dat de oogst uit het Zwarte Zeegebied dit jaar lager gaat uitkomen. De gemiddelde hectare opbrengst is neerwaarts bijgesteld van 4.29 ton p/ha naar 3.71 ton p/ha. Vorig jaar exporteerde Rusland nog 52,42 mln. ton graan, het ministerie van Landbouw verwacht dit jaar een export te zullen doen van 44,00 tot 45,00 mln. ton.  Copyright: De Vries & Westermann BV

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd