Tarwe-export blijft de spil voor de graanprijzen

9 okt 2018 Granen update

De tarwemarkten begonnen de week rustig. Fundamenteel was er geen nieuws en de handel is afwachtend. Donderdag a.s  publiceert het Noord-Amerikaanse ministerie van Landbouw weer haar maandelijkse WASDE-rapport (mondiale productie, consumptie en voorraden). De cijfers van WASDE zijn altijd van invloed op de graanprijzen. Maar nog belanrijker voor de graanmarkt is de evolutie van de export.

Exportcijfers zijn teleurstellend laag voor de VS en EU terwijl Rusland vol gas geeft. Alle ogen zijn gericht op Moskou betreffende de uitvoer van tarwe of de Russische autoriteiten maatregelen treffen om de export te vertragen.  Vanaf begin juli tot en met september heeft dit land al 12.9 mln. ton tarwe geëxporteerd. Dit ritme is een record voor deze periode. Rusland gaat 1.5 mln. ton uit de staatsvoorraad verkopen om de hogere binnenlandse prijzen enigszins te dempen. De Russische exportprijzen zijn in drie weken tijd van 218,50 $/t gestegen tot 228,75 $/t  (FOB Rusland 12,5 % tarwe).

In het westelijke deel van de EU is er wel neerslag gevallen , maar extra regen is noodzakelijk voor de wintergewassen om zich goed te ontwikkelen.

© De Vries & Westermann B.V.
 

 

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd