Tarwenoteringen zijn uitgebodemd

15 mei 2018 Granen update

Chicago - Na vier handelsdagen op rij met lagere noteringen stabiliseerde dinsdag de beurs. Met name in de laatste handelssessie werd de aanvankelijk ingezette verlaging omgebogen naar een minimale plus. De verbetering van de tarweconditie is in de beursprijs verwerkt.
De slechte conditie van de wintertarwe is aan een licht herstel bezig. Recente neerslag in de Plains heeft een positieve uitwerking op de gewassen en meer regen wordt voor de komende dagen verwacht. De wekelijkse Crop Monitoring steeg met 2% tot 36% (51% y/y). Kansas steeg met 1% en Oklahoma met 2%, respectievelijk de 1ste en 3de producent van Amerikaanse wintertarwe. De zomertarwe ontwikkelt zich  goed maar is in haar ontwikkeling nog wel achter bij het vijfjaargemiddelde.
Parijs - In de slipstream van Chicago werden de mutaties van de Europese graanprijzen aangestuurd. Euronext kon niet meer profiteren van het latere herstel van Chicago. Waarschijnlijk zal de tweede helft van deze week Matif licht kunnen herstellen. Mede door de voortdurende verlaging van de wisselkoers euro/dollar die flirt met 1,18. Begin februari werd er nog ruim 1,25 genoteerd.
GASC, het officiële Egyptische grondstoffen bureau, kocht in een tender 60.000 ton tarwe voor levering eind juni voor 235,95 $/t C&F. De hoogste prijs van deze campagne en waarschijnlijk de laatste.  De voorlaatste tender, eind maart, werd verhandeld voor 234,59 $/t.

Matif tarwe september €170,50 (=)
Chicago tarwe septenber $509,75 (+$1,75)
Rouen fysiek €157,00 (+€1,00)
JB © De Vries & Westermann B.V.
 

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd