Tegenstrijdige berichten over Russische tarwe-export

8 nov 2018 Granen update

De graanmarkten zijn bleven woensdag rustig prijshoudend in afwachting van het maandelijkse WASDE-rapport. Donderdag publiceert het Amerikaanse ministerie van landbouw  (USDA) weer een outlook over de stand van zaken in de commodity’s. Analisten  verwachten geen grote  mutaties. De termijnbeurzen waren enigszins hectisch na tegenstrijdige berichten over Rusland. In de late ochtend, een Russisch nieuws agentschap meldde dat het ministerie van Landbouw de schatting van de Russische graanexport voor het lopende seizoen, van 38/39 miljoen ton had verlaagd tot 35 miljoen ton . Een dergelijk aanpassing verminderde automatisch het niveau van de tarwe-export tot 30 miljoen ton. Logisch gezien volgt dan een snelle vertraging van de Russische export. Niettemin, deze informatie werd later door het ministerie ontkend en werd zelfs herzien met een hogere prognose van de tarwe-export van 33/34 miljoen ton naar 34/35 miljoen ton. Rusland is momenteel de grootste concurrent van de Europese exporteurs en een neerwaartse herziening van het Russische exportpotentieel zou goed nieuws voor Europa zijn geweest. Overigens voorspelde de USDA in de haar laatste rapportage al een Russisch exportcijfer van 35 miljoen ton.

Mogelijkheden om te handelen

Als  Broker bieden wij u de mogelijkheid om op de Matif te handelen in maaltarwe, mais en koolzaad. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen bij BinckBank.

Global commodities

Als Introducing Broker bieden wij u de mogelijkheid om in een scala van producten te handelen. Alle global commodities zijn via ons verhandelbaar. Om in deze producten te kunnen handelen kunnen wij voor u een rekening openen.

Fysieke markt

Nederland

Duitsland

Frankrijk

 

Contractspecificaties

MATIF (Parijs)
Contractgrootte: 50 ton
Handelstijden: 10.45 - 18.30u
Min. prijsverschil €0.25 (€12.50)
Notering € per 1000kg
   
CBOT (Chicago)
Contractgrootte: 5000 bushel
Handelstijden: 23.00 -20.00u
Min. prijsverschil $0.25 ($12.50)
Notering $-cent/bushel

 

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Parijs

Klik hier voor de volledige
contractspecificaties in Chicago

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland

Het weer wereldwijd